Приключва сеитбата на слънчогледа в Ямболска област

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

Приключва сеитбата на маслодайния слънчоглед в Ямболска област, като досега са засети близо 336 000 декара, съобщи директорът на областната структура “Земеделие” Стоян Кунев.

Най-големи площи са засети в общините Тунджа – 193 000 декара, Елхово – 59 000 декара и Стралджа – 41 500 декара. В община Болярово маслодайната култура е заела 31 400 декара, а в Ямбол – 11 000. В областта са засети и близо 14 000 декара с шарен слънчоглед.

През последните години площите с царевица постоянно намаляват. Досега са засети близо 9 000 декара с царевица за зърно и 12 000 декара с царевица за силаж.

Падналите през април дъждове значително са подобрили състоянието на есенните култури. Сега по-голяма част от посевите се оценяват като “добри” и “много добри”, посочи Кунев.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА