Пречистване на духа и тялото > Здраве

Оцветяване на зъби от слънчогледови поници?

(1/2) > >>

Val:
Моля, ви помагайте! Какво ми се случи? Аз почти всеки ден хапвам кълнове. И често пъти това са слънчогледови кълнове. НО последните пъти когато си правя кълнове от небелен слънчоглед по-точно ги изчаквам на поници ми се оцветяват в лилаво-зелено абсолютно всички зъби!Ама, не така нормално да ми се пооцветят и след едно-две миенета да ми се оправят, ами направо стават ужасно тъмни и ми трябват поне 3-4 дни докато се оправят напълно. Мия ги с избелваща паста, такъв гел, кислородна вода, специален спирт, пробвах със сода, шарлани - направо се побърках да ги търкам с какво ли не и как ли не. Последния път без малко да се разплача. Наложи се да си отложа две срещи и не излязох от вкъщи, защото сещайте се на какво приличах в устата като взема да говоря. Ходих на зъболекари, единия ми каза, че ми било променено РН-то?!?!И каза, че друг такъв случай не бил виждал от едно хапване толкова да му се оцветят зъбите на човек. А и на мен преди като съм яла поници не ми се е случвало. Другата зъболекарка, понеже знае как се храня също недоумяваше, но естествено обвини суровоядския ми режим на хранене. Трябва да разгадая какво се случва и има ли мерки срещу това. Иначе просто трябва да забравя за любимите си слънчогледови поници. Или да ги ям ако няма да излизам в близките 3-4 дена :o

vasilena:
Val,а ти кажа честно за пръв път чувам и наистина искрено ти съчувствам :(.Казаха ли ти какво означава това,че ти е променено pH?И как се процедира от тук нататък?На мен не ми се е случвало такова нещо ???
п.с:и аз много ги тача слънчогледовите кълнове.

Даниела:
А само от слънчогледовите ли така ти става Вал :-\ ...аз редовно ги ям, че лесно се получават и са вкусни, не съм забелязала промяна, а и зъбите по природа не са ми особено бели ...

benato:
По принцип ПХ-то ,трябва да се е променило към добро,лек алкален превес :surpris_23: Аз си мисля ,че може да има връзка с жабуренето с олио,пробваи да смениш маслото.

Val:
Не ми казаха какво изобщо имат предвид под променено РН. Предложиха ми избелване с тяхните методи, но отказах защото съм си правила преди 3-4 месеца.А то не бива да се прави повече от 1-2 пъти годишно. А иначе ми става така само от слънчогледови поницици. Поне засега не съм забелязала и от друго и не дай си, Боже. Ще трябва да се примиря само с белни семки, накиснати, щото тези необелените дето правят поници ги обичам, но....не мога да изляза навън   :surpris_25:. Веднъж от тиквено семе ми се оцветиха, ама съвсем нормално. Поизмих ги по-здраво и нямаше проблем. По-интересното е обаче, че преди не ми е ставало така. Оцветяването и все по-трудното отстраняване на кафевите петна по зъбите започна да се засилва напоследък. Правеше ми впечатление, че много повече време ми е нужно да мине докато пак се върнат в нормалното си състояние. Ама сега ето вече съм 4-ти или 5-ти ден още с такива оцветени зъби. УЖАС!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия